Kuchnia

"Ma być smacznie, jak u mamy" - taką dewizą kierujemy się przygotowując nasze specjały wywodzące się z prostej, tradycyjnej kuchni kresowej.

Nasze potrawy przygotowujemy z najwyższych jakościowo zdrowych produktów, pochodzących z okolicznych upraw ekologicznych. Polecamy: smaczne zupy, wędliny wyrabiane w tradycyjny sposób, pierogi, sery, chleb, nalewki, podpiwek oraz wiele innych specjałów.

Wśród grzybowskich przysmaków szczególnie godne polecenia są:

  • indyk w śliwkach
  • mielony pod beszamelem
  • grzyby tuszone w śmietanie
  • udziec cielęcy
  • kiszka ziemnaczana lub "prawdziwe" pyzy z mięsem
  • chleb wiejski na zakwasie, prosto z pieca
  • mięsa według babcinych tradycji suszone na piecu
  • rodzina polskich pierogów
  • "pęczetto" z grzybami.
  • Dojrzewanie szynek
  • Nasze nalewki
  • Sniadanie Wielkanocne